Menu

Robin Vercruyssen

 • RV_01
 • RV_02
 • RV_03
 • RV_04
 • RV_05
 • RV_06
 • RV_07
 • RV_08
 • RV_09
 • RV_10
 • RV_11

 

* Geboortedatum:  31 oktober 1993

* Woonplaats: Westrem in Oost-Vlaanderen (België)

* Beroep: Student Landmeten aan de Hogeschool Gent

* Hoe, waarom en wanneer ben je gestart met vissen?

Ik ben gestart met vissen op 8-jarige leeftijd, in die tijd ging ik vissen met mijn vader met de vaste stok.  Dit was echter puur recreatief daar mijn vader ook geen wedstrijden viste, later gingen we dan al eens op camping naar de Ardennen waar er ook een visvijver lag en zo groeide de liefde voor het vissen.

Het moet ergens rond mijn 12 jaar geweest zijn dat ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met het karpervissen, dit was door een vriend die me eens meevroeg voor te gaan vissen.  Ik was totaal niet thuis in al dat materiaal maar ik kocht mij dan ook een hengel en molen en zo was ik vertrokken…
Ik ben beginnen vissen op karper op een wedstrijdvijver in Wetteren, beetje bij beetje leerde ik bij.  Was het niet van forums waar ik enorm veel van opstak, dan was het van een karpervisser die een praatje kwam slaan.
Hier heb ik ook geleerd dat een kwalitatief goede boilie (ik viste toen al met freezer baits)  voor heel wat betere resultaten zorgde.  Het was maar op een wedstrijdputje, maar ik merkte toch een groot verschil tussen mijn vangsten en de vangsten van mij collega-vissers.  

Eens ik daar uitgevist was, ging ik op zoek naar de grotere wateren.  Mijn eerste grote water waar ik beginnen vissen ben, was het Eendenmeer te Heusden.  In het begin was het wel aanpassen, maar ik kon toch al gauw mijn visje vangen tussen de andere vissers.  Sinds toen viste ik al met de Speedcarp-producten, het waren goede boilies en het was in de buurt.

* Op welk type water vis je het liefst en waarom?

In België vis ik voornamelijk op grote zandafgravingen, dit omdat er redelijk wat grote waters in mijn buurt liggen en het toch geen al te gemakkelijke visserij is.  De meeste waters zijn vrij diep en hebben geen al te groot visbestand, waardoor de vis niet snel prijs geeft waar hij vertoeft.

Op deze wateren zal ik indien mogelijk steeds opteren voor een voercampagne, als je hier aan de slag gaat met een kwalitatief goede boilie zal je steevast je resultaten omhoog zien gaan.  De vis gaat de boilies aanzien als kwalitatief additief op zijn natuurlijk voedsel.

In de tussenliggende jaren ben ik ook regelmatig naar Frankrijk getrokken, dit van Noord tot Zuid Frankrijk.  Dit steeds naar openbare wateren.  De grote successen zijn tot op heden nog uitgebleven maar dat ligt meer aan de wateren die ik bevist heb, ik ga graag op zoek naar avontuur en beleving en dan loopt het niet allemaal van een leien dakje.

* Wat is je persoonlijk record in België en buitenland en vertel er wat meer over?

Mijn persoonlijk record staat in België al 4 jaar op 21.2kg, dit was indertijd één van de topschubs van een water dat ik beviste.  Tot op heden heb ik dit record nog niet kunnen breken, maar dit jaar is er daar wel een goede kans toe.
De vangst op zichzelf was ook wel vrij bijzonder, ik kwam vrijdagavond toe aan het water en het zat vol, ik zette mij dan maar op een heel kleine stek die nog vrij was.  Ik kende de stek echter goed, en had weet van een kuil in het aflopende talud.  In die nacht kreeg ik om het uur een bliepje.  Daar mijn lijn tussen het riet lag, dacht ik dat het de wind was die tegen het riet aan het slaan was.  In de ochtend stond ik echter naar mijn hengel te kijken en mijn swinger bewoog 1 cm, nu was er echter geen wind en ik besloot aan te slaan.  De lijn lag eerst even vast maar na enkele seconden kwam de lijn dan toch vrij, wat er toen gebeurde was een ware krachtexplosie.  De vis was een hele nacht blijven stilliggen terwijl deze geprikt was!  Zo zie je maar hoe gedresseerd sommige vissen zijn op circuitwaters.

* Wat is je favoriete rig en montage?

Mijn favoriete montage is een inline systeem en een helicopter systeem, een inline omdat dit héél snel prikt en een helicopter systeem omdat dit bijna niet in de war te gooien is.

Als rig gebruik ik gewoon een standaard rig met line alligner, steeds met een Nash fang x haak.

Als de omstandigheden er om vragen, speel ik wel eens met de lengte van de rig en ook met de lengte van de hair.  Dit is afhankelijk van hoe de vis aast, is de vis echt los dien je uw rig aan te passen zodat deze toch steeds in de onderlip prikt.

* Wat is je favoriete Speedcarp-aas en op welke manier gebruik je het?

Mijn all-time favoriet uit het gamma, is de fcb boilie.  Op de waters waar ik deze gebruikt heb, liep het werkelijk als een trein!  Ik moet er wel bij vertellen dat het een boilie is die niet op elk water aanslaat, maar indien wel dan loopt het als een trein!  Bij een voercampagne gebruik ik gewone grondboilies, alsook in combinatie met een snowman.

* Heb je nog raad voor je collega-karpervissers?

Staar je niet blind op het media circus en doe gewoon je ding, beleving en avontuur aan de waterkant is veel belangrijker dan al het dikke vissen circus.. In mijn ogen toch.