Menu

Jerry Van de Populiere

 

* Geboortedatum:  26 februari 1962

* Woonplaats:  Oudenaarde in Oost-Vlaanderen (België)

* Beroep:  Magazijnier

* Hoe, waarom en wanneer ben je gestart met vissen?

Van kindsbeen af werd het vissen mij met de paplepel ingegeven.  Met mijn vader trokken we voor dag en dauw naar de waterkant, ik was verkocht voor het leven.  Niet alleen het vissen, maar ook mijn fascinatie voor de natuur heeft mij gekneed tot de karpervisser die ik vandaag ben.

Als tiener keek ik enorm op naar die oudere garde die met een stuk patat die enorme sterke vissen (karper dus) konden op het droge loodsen.  Beetje bij beetje trachtte ik in hun voetsporen te volgen en werd ik opgeleid tot karpervisser, weliswaar met een diploma ‘old school’.

Bijscholing volgde toen de boilie zijn intrede deed.  Mijn ‘getuigschrift’ is nu compleet, een bachelor met als titel ‘van patat tot boilie’.  Het bezorgt mij nog steeds een kick om een karper te verschalken!

* Op welk type water vis je het liefst en waarom?

Ik heb al diverse types van waters bevist, allemaal met wisselend succes.  Mijn voorkeur gaat uit naar groot en ongerept.  Lac du Der heeft bijvoorbeeld een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten.  Het gevoel van vrijheid, ruimte en ongestoord uw ding kunnen doen, primeert voor mij.

* Wat is je persoonlijk record in België en buitenland en vertel er wat meer over?

Vandaag ben ik niet meer bezig met records.  Mijn beste Belgische vis en ook de mooiste was Integras ‘Big Lynn’.  Ik denk dat deze beauty  23kg+ woog, ik was tevens de laatste die haar in zijn net kon strikken…   Eigenlijk was ik in die periode een targetvisser, ik zette mijn zinnen op een vis en ging door tot hij of zij in mijn armen lag.

Mijn beste buitenlandse vis was een ‘fransoos’ van net geen 27kg.  Het land van ‘pain, vin en boursin’ heeft trouwens mijn hart veroverd.  Zalig om in dat mooie decor uw visserij te kunnen beleven…

* Wat is je favoriete rig en montage?

Doorgaans vis ik met een standaardrig, maar ik durf er wel regelmatig een variatie in te steken.  In het voorjaar gebruik ik vaak een snowmanmontage en tevens een pop-upvariant met een recoilrig passeert de revue.

* Wat is je favoriete Speedcarp-aas en op welke manier gebruik je het?

Mijn absolute favoriet is de FCB Spice Pepper boilie.  Deze boilie heeft mij al overal de nodige resultaten opgeleverd.  Het buitenbeentje, de Forest Red Fruit mix heeft eveneens voor verbluffende vangsten gezorgd.  Verrassend was ook de toevoeging van de ‘geranium’ flavour op een high fish mix (met dank aan Louis).

* Heb je nog raad voor je collega-karpervissers?

Voor mijn collega karpervissers kan ik alleen maar de Speedcarp-producten aanbevelen.  Ze zijn met zorg en kennis samengesteld met kwalitatief hoogstaande ingrediënten.

Ik zou eveneens aan de collega’s willen meegeven om de vis met zorg te behandelen en respect te hebben voor de natuur waarin je vertoeft als je karpers achter de schubben zit.