Menu

Ard overweg


* Geboortedatum:       7 nov 1980

* Woonplaats:          valkenswaard

* Beroep:              tandtechnieker 

* Hoe, waarom en wanneer ben je gestart met vissen?   

Ik ben gestart met vissen samen met mijn vader en mijn broer , als zo 6 jaar oud was , eerst met de pen daana met de deeg op de karper . enkele jaren erna deden de boilies hun intreden bij het karpervissen wat ook leiden tot vele nachtjes aan de waterkant . zo is mijn passie voor het vissen ontstaan .het lekker buiten zijn de natuur en het gedrag van de vissen ws waar allemaal om draaide .ik genoot er van en het werd langzaam een deel van mijn leven ! 

 

* Op welk type water vis je het liefst en waarom?  

waar ik vis maak me zo veel niet uit als er mooie vissen zitten en het geen vuilnisbelt . daar waar allemaal troep licht dan vis ik daar graag .ik zoek ook graag een beetje naar het onbekende dus grote wateren waar je vissen vangt die niet zo vaak in tje picture komen vin ik intressant.

 

* Wat is je persoonlijk record in België en buitenland en vertel er wat meer over?

Mijn pb in belgie is een vis uit de maas die ving ik vorig jaar op 31,8 kg daar voor was mijn pb 31,6 kg daar wil ik het graag over hebben .dit is een legendarische vis die veel karpervissers wel kent .het aantal uren datik  daar aan spendeerde op het vk in relatief kort tijdsgebrek bracht me een tal van bakken op de kant .waaronder deze vis voor mij echt speciaal  is .een vis waar iedereen van droomde ! de grootste en meest indrukwekkende vis wat die tijd volgens mij daar te vangen was . helaas is al lang niet meer gevangen geweest .In frankrijk staat mijn pb op 29 kg . een leder van lac de madine .ik ving de vis in een 4 daagse sessie waarin alles goed ging . 

 

 

* Wat is je favoriete rig en montage?

Favoriete rig de stif rig van ongeveer een centimeter 15 .met een gape haak en  soepele hair en no shrimptubes included

 

* Wat is je favoriete Speedcarp-aas en op welke manier gebruik je het?

Als je mijn favoriete aas vraag ..zeg ik da hangt  veel af van de omstandigheden .  Wonder boilies bestaan niet . Het is slechts een schakel in onze visserij , er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de vangsten , maar de boilies van speedcarp geef me doen stoppen met zelf mijn boilies te draaien . De verse ingrediènten de lange jaren ervaring van elie  .Over het gedrag en voedselabsorptievan de vissen .Die ik nu effectief in het vissen kan steken .Zonder twijfel spring de krill langoustine daar voorbij uit .Ik heb daar mee op een water gevist waar de vissen heel selectief hun aas kiezen .Een aantal jaren kreeg ik bepaalde vissen niet gevangen maar de krill langoustine maakte daar een einde aan .Ik was 1,5 maand in dienst van speedcarp en me target waar ik al 2 jaar op viste was toen in eens heel gemakelijk te vangen .Verder heb ik nog goede ervaringen met de nieuwe bol voor 2017 de red all spice .Oook een bol die je overal kan in zetten ! 

 

* Heb je nog raad voor je collega-karpervissers

Het beste advies of raad dat ik kan geven is vis je eigen visserij. en beoordeel geen andere vissers .iedereen beleeft zijn hobby op zijn eigen manier probeer elkaar te helpen ipv tegen elkaar te concureren . geniet van ieder moment die deze mooie hobby ons als karper visser bied of je zo nou vangt groot of klein . vriendelijke groeten ard overweg